2017-06-15 14:06:28• hírek • Szatmár.ro

Diákszínjátszók előadásaival zárják le a tanévet

A kölcseysek két színdarabot is előadtak a Halmiban tartott diákszínjátszó fesztiválon.

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban idén nem tartottak hagyományos évzáró ünnepséget, a díszteremben tartott színházi előadást megelőzően búcsúzott a diákoktól Pataki Enikő igazgatónő, s kérte őket, hogy azért néha gondoljanak az iskolára és a szórakozás mellett foglalkozzanak majd a vakációra adott feladatokkal is.

Aztán következett az első színházi előadás: a IX.-XI. osztályos kölcseys diákszínjátszók (KÖDIK-tagok) egy 40 perces, megrázó darabot adtak elő Koporsó volt a bölcsőnk címmel, amely a holokausztot, a haláltáborok hangulatát idézte meg, a történetbe beleszőve szatmári szálat is. Décsei Miklós, a Szatmári Zsidó Hitközség vezetőjével készült interjúban hallottakat dolgozták bele a történetbe.

A fiatal színészek ezzel a darabbal első helyen végeztek a megyei diákszínjátszó fesztiválon, ezzel pedig jogot szereztek a Partiumi Diákszínjátszó Fesztiválon való részvételre.

Csütörtökön 18 órai kezdettel az ifi-KÖDIK-esek, az V.-VIII. osztályos diákszínjátszók lépnek színpadra, a Koldus és Királyfi című darabot adják elő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: